13.09.2022
• sezbuddy@seznam.cz | 13.09.2022 21:18:10 | IP: 95.82.---.---
Dobrý den, nemohu se Vám dovolat, možná že jste na dovolené. Potřeboval bych 1 kg letošního modrého máku. Kdy si mohu přijet. Jsem z Jihlavy. Viktor
26.07.2020
• honza.lacina@seznam.cz | 26.07.2020 22:36:23 | IP: 85.70.---.---
Dobrý den, kdy bude k dostání bílý mák. Mám zájem o 3kg. Kam si pro něj mohu přijít. Zdraví Jan Lacina
18.11.2019
• Heda | 18.11.2019 22:42:47 | IP: 88.101.---.---
Zdravím, těším se znovu na skvělý mák od Vás a přeji vše dobré,
Heda
Heda
15.08.2018
• Jitka | 15.08.2018 07:06:26 | IP: 94.113.---.---
Dobry den pane Rosicky, chci se zeptat, jestli budete ted v dohledne dobe v Praze? Vas med je bezkonkurencni. Dekuji.
14.11.2017
• wildcats.praha2099@gmail.com | 14.11.2017 18:17:18 | IP: 83.208.---.---
Dobry den,Chcela bych koupit pastove medy (950g).Kdy prodavate v Praze ?
Makiko Yamada
Makiko Yamada
11.10.2015
• marketa@sportivo.cz | 11.10.2015 19:35:28 | IP: 109.80.---.---
Dobrý den, na pražské náplavce jsem u vás koupila med klasický i pastovaný, oba jsou tak vynikající, že nechci jiný. Lze je zakoupit i jinde než přímo u vás nebo na trzích? A když už trhy v Praze nebudou? Děkuji za informaci, přeji hodně úspěchů. Markéta Hütterová
21.07.2015
• ODDĚLKY | 21.07.2015 09:30:48 | IP: 81.19.---.---
Dobrý den, dnes jsme spolu mluvili o dvou oddělcích. Posílám na sebe kontakt a těším se. Ochutnal bych Váš mák i kmín a něco snad koupíme. Máte pěkný web.
Jaroslav Sedlák, 608 82 72 61
Jaroslav Sedlák, 608 82 72 61
01.12.2014
• Skvělý modrý mák | 01.12.2014 11:16:03 | IP: 83.240.---.---
Zdravím pana Rosického a současně chci doporučit čtenářům nákup máku na této farmě. Čerstvý mák od pana Rosického a mák kupovaný v "supermarketech" se prostě nedá srovnat.
Pro všechny, kteří mají rádi vše o "máku", řeknu proč je mák pana Rosického špičkový a kupovaný nikoli.
1. Je to vynikající potravinářská odrůda. V hypermarketech je často prodáván mák, do kterého je přimícháván mák určený pro farmaceutické účely. Jeho chuť je výrazně horší a neměl by být jako potravina používán.
2. Je čerstvý ! Mák od pana Rosického je vždy z poslední sklizně a při dobrém uskladnění vydrží celý rok chutný; do příští sezony nezhořkne. Mák kupovaný v obchodech je často nahořklý, protože velkoobchodníci jej nakupují kvůli nízkým cenám ve velkém množství a pak je skladují často i několik let, než jej všechen prodají. Takto starý mák nemůže být dobrý, protože procesy rozkladu oleje způsobují nahořklou pachuť.
3. Je český a podporovat bychom měli naše poctivé zemědělce a ne nějaké zahraniční velkoobchodní řetězce.
Pro všechny, kteří mají rádi vše o "máku", řeknu proč je mák pana Rosického špičkový a kupovaný nikoli.
1. Je to vynikající potravinářská odrůda. V hypermarketech je často prodáván mák, do kterého je přimícháván mák určený pro farmaceutické účely. Jeho chuť je výrazně horší a neměl by být jako potravina používán.
2. Je čerstvý ! Mák od pana Rosického je vždy z poslední sklizně a při dobrém uskladnění vydrží celý rok chutný; do příští sezony nezhořkne. Mák kupovaný v obchodech je často nahořklý, protože velkoobchodníci jej nakupují kvůli nízkým cenám ve velkém množství a pak je skladují často i několik let, než jej všechen prodají. Takto starý mák nemůže být dobrý, protože procesy rozkladu oleje způsobují nahořklou pachuť.
3. Je český a podporovat bychom měli naše poctivé zemědělce a ne nějaké zahraniční velkoobchodní řetězce.
24.11.2014
• mák | 24.11.2014 22:43:03 | IP: 84.246.---.---
Dobrý den pane Rosický,
váš kmín i mák je výborný a pokud ho budete mít i příští rok, určitě se na vás zase obrátím.
S pozdravem
Josef
váš kmín i mák je výborný a pokud ho budete mít i příští rok, určitě se na vás zase obrátím.
S pozdravem
Josef
12.06.2014
• Krystalizace medu | 12.06.2014 01:51:33 | IP: 85.71.---.---
Dobrý den, krystalizace je naprosto přirozenou vlastností medu a kromě čistě akátového medu krystalizují všechny české medy. Naopak je to známkou toho, že med není upravovaný a hlavně přehřátý. Některé medy krystalizují pomalejí (medovicový - lesní) některé naopak rychle - květový. Na Náplavce jsem prodával nový letošní med který byl nově vytočený ze včel. Šlo o čistě květový med převážně z ovocných stromů a lučních květů, který má žel tu vlastnost, že velice rychle začíná krystalizovat. Vliv na to mají i další faktory jako je kolísání teplot, manipulace s medem(přelití do sklenic, abírání lžící aj.), vlhkost aj. které mohou proces krystalizace urychlit. Dle mé zkušenosti tento med neztuhne do tvrda tak, že nejde nabírat ale zůstane částečně vláčný (pokud je při pokojové teplotě) pokud by jste med chtěl zpět ztekutit doporučuji ponořit sklenici do teplé vody a za udržování teploty do 50stupňů se med znovu ztekutí.
Každopádně Vás chci ujistit, že jste si koupil čistě včelí čerství med bez jakýchkoliv přísad a že proces který u Vašeho medu nastal je sice né úplně příjemný ale naprosto přirozený dannému produktu.
S popzdravem
Martin Rosický
Každopádně Vás chci ujistit, že jste si koupil čistě včelí čerství med bez jakýchkoliv přísad a že proces který u Vašeho medu nastal je sice né úplně příjemný ale naprosto přirozený dannému produktu.
S popzdravem
Martin Rosický